Comença el curs escolar a Muketuri

El Centre Maternoinfantil de Muketuri inicia el curs escolar 2024-25 amb 364 nens i nenes (entre 4 i 6 anys), i una aula d’educació especial que atén 11 menors.

A l’estiu, aprofitant el període de descans, les mestres han realitzat un curs d’adaptació al nou currículum que marca el Ministeri d’Educació i han revisat el pla anual educatiu. Mentrestant, al Centre i gràcies a la presència de persones voluntàries, s’han pogut mantenir diferents activitats, esport i classes d’anglès per als joves.

Igual que en anys previs, el sorteig (celebrat el passat 26 de juliol) per obtenir plaça al Centre ha estat molt renyit. Cada vegada són més els pares que demanen que els seus fills i filles puguin ser admesos al Centre.

Els alumnes que es van preinscriure per poder optar a les 96 places de primer (educació infantil) ascendien a 487. La resta de places (fins a 120), es van cobrir amb nens i nenes que venien directament des del programa de menors amb desnutrició.

En els 16 anys que el Centre funciona, la concepció de l’educació i la nutrició per a menors en edat preescolar, ha anat consolidant la importància d’ambdós aspectes en els menors, per al seu futur desenvolupament.

Així mateix, l’obertura de 4 petits centres d’educació preescolar a la regió, ha evidenciat l’impacte de la millora de la nutrició i l’estimulació intel·lectual en els menors de 7 anys després de 3 anys d’assistència als mateixos: alfabetització, canvis físics i de comportament en general. Una bona alimentació permet que els nens creixin i es desenvolupin plenament, i per això és molt important que ja des de petits hi tinguin accés.

Tot plegat és valorat molt positivament per tot l’entorn sociofamiliar. Els pares, especialment, van prenent consciència del paper central de l’alimentació i l’educació en els menors.

El Centre maternoinfantil Sant Josep s’ha convertit en un centre de referència per al govern etíop, el qual ha promogut l’obertura de 4 petits centres d’educació preescolar privats i l’inici de dues ales de 60 infants d’educació preescolar a Muketuri.