Espai AFNE: Adopció, identitat i racisme. L’adopció com a ferida.

El proper 26 de febrer us convidem a un nou Espai AFNE en el qual abordarem qüestions com la identitat, el racisme i el vincle familiar. La taula rodona pretén facilitar eines per acompanyar en el creixement personal a les persones adoptades i fomentar el desenvolupament d’una identitat adoptiva positiva.

L’activitat està prevista a la Sala Montserrat Roig de la Casa Elizalde a les 11:30h del dissabte. S’hi podrà participar únicament en línia amb inscripció prèvia través del següent enllaç.

Ponents:

  • Laia Muñoz Bover és una dona afrodescendent adoptada i activista antiracista. Forma part del col·lectiu “Adoptats del Món” i ha estat coordinadora del grup de joves adoptats a ADDIF i portaveu a la Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent d’Espanya. Col·labora amb associacions de pares i mares adoptius des de l’any 2016. Actualment és coordinadora del Comitè per a l’Acolliment de les Persones Refugiades a la Generalitat de Catalunya.
    La Laia exposarà la seva experiència d’adopció i cerca d’orígens, així com la seva trajectòria com a activista antiracista i el seu treball a la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.
  • Edjanga Jones Ndjoli és un escriptor afrodescendent d’origen equatoguineà, nascut a Espanya i resident actualment a Madrid. Es dóna a conèixer amb la seva primera novel·la Heredarás la Tierra, (Acidalia, 2015) on posa en relleu l’experiència de l’emigració equatoguineana a Espanya després de la independència de Guinea Equatorial el 1968. També ha realitzat projectes audiovisuals com Negro sobre Blanco (2012 ) i Iweddi (2014-2018) on es posen en relleu qüestions com la cultura ndowe, la família i la visibilització dels africans a Espanya. El diari de Marc és la segona novel·la i l’assaig “Geopolítica del conflicte de Guinea Equatorial” és el seu darrer treball.
    Edjanga exposarà la narrativa del vincle familiar des de la perspectiva de la història, la filosofia i la política.
  • Francisco Sánchez Serradilla és psicòleg especialista en la psicologia del trauma i dissociació, i escriptor. Es va llicenciar a la Universitat Complutense de Madrid i es va formar en psicoanàlisi amb el Dr. Hugo Bleichmar i la Dra. Emilce Dio Bleichmar. És membre de la Societat “Forum” de Psicoteràpia Psicoanalítica. Els seus focus d’interès professional són el trauma del complex, la neuropsicologia i la memòria humana. Treballa com a psicoterapeuta a Madrid. En poesia ha aconseguit els premis Villa de Herencia (2011) i el Premi Internacional de Poesia Orola (2011). Descriu la seva narrativa com a “ciència ficció emocional”. El Libro de las Razas (Autografía, 2018), és el seu primer llibre.
    Francisco Sánchez parlarà sobre com el llegat de l’abandonament es reflecteix en el sistema nerviós de les persones, al seu calendari emocional i en dos estils de límits relacionals específics.

Inscripcions: ompliu el formulari.

Us hi esperem!