[Muketuri News] Nova directora al centre maternoinfantil de Muketuri

Des de fa unes setmanes, el centre maternoinfantil de Muketuri té una nova directora: la Fayise Fikadu. La Fayise té 27 anys i és professora de preescolar des de fa 10 anys. Està casada i té una filla de 2 anys.

Des de petita, la Fayise va voler ser professora perquè va ser educada per professors, així que, de la mateixa manera, ella va voler compartir els seus coneixements amb els nens i nenes. Primer va treballar a l’escola de la comunitat missionera de Sant Pau Apòstol (MCSPA) de Mechela, a la qual va arribar després d’una gran celebració a la seva família i on van participar part de les missioneres. Va ser en aquesta celebració on el seu pare li va prometre cedir part del seu terreny a la causa de les missioneres, particularment a Luz María. Aquesta va preferir oferir diners al pare de la Fayise per comprar la propietat però no ho va acceptar; així que Luz María li va prometre que una vegada que la Fayise acabés d’estudiar, la contractaria. Per complir la seva promesa, Luz María va enviar a la Fayise a estudiar educació preescolar a Addis Abeba, abans de contractar-la.

Va estudiar 6 mesos a Addis Abeba, al Etenesh Medical College, una institució en la qual hi ha diferents tipus de carrera, però ella va escollir educació preescolar. Va arribar a Muketuri fa 3 anys i es va adaptar ràpidament al poble, on va conèixer al seu marit i va formar la seva pròpia família.

 

Fayise Fikadu, nova directora del centre maternoinfantil

 

Ara que és directora del centre maternoinfantil, confessa que, si bé li agrada la seva feina com a directora, li agradaria dedicar més temps a treballar amb les professores i les helpers; i no només fer-ho a l’oficina, sinó fer-ho a les aules de classes. Li agradaria que el centre creixés físicament, que tingués més capacitat per acollir més nens i nenes. I que els nens i nenes que avui són al centre segueixin estudiant i que, d’adults, tinguin les seves pròpies carreres professionals i valer-se per si mateixos, per exemple, que estudiïn medicina, siguin pilots, professors o el que vulguin ser.

En un futur, li agradaria tenir un altre fill i tenir la seva pròpia casa, ja que ara viu de lloguer. I es veu treballant al costat de Luz María perquè està disposada a seguir en el centre fins que els seus serveis ja no siguin necessaris.

Molta sort en aquesta nova etapa, Fayise!